אילו סוגי גלידת סויה עדיף לקנות?
מלבד היותה ללקטוז וידידותית לטבעונים, גלידת סויה היא גם בחירה בריאה בהשוואה לגלידות מסורתיות על בסיס חלב. הוא נמוך יותר בשומן ובקלוריות, תוך שהוא מספק כמות משמעותית של חלבון. גלידת סויה מכילה שומנים רב בלתי רוויים בריאים ללב, שיכולים לעזור להפחית את רמות הכולסטרול ולקדם בריאות טובה. בנוסף, הוא עשיר בויטמינים ומינרלים חיוניים כגון ברזל, סידן, מגנזיום, זרחן, אשלגן ואבץ. לגלידת סויה יש גם תכונות אנטי דלקתיות הודות לתכולה הגבוהה של חומצות שומן אומגה 3. זה הופך אותו לבחירה מצוינת עבור אלה הסובלים מדלקת או כאב כרוני. לבסוף, גלידת סויה מכילה איזופלבונים אשר נקשרו להפחתת הסיכון לכמה סוגי סרטן ולשיפור הבריאות הכללית.
חלופות בריאות יותר לגלידה חלבית מסורתית
גלידת סויה היא אלטרנטיבה מצוינת לגלידה חלבית רגילה. הוא עשוי עם חלב סויה, מה שמקל על העיכול ונטול לקטוז. בנוסף, זוהי דרך מצוינת לקבל חלבונים בריאים על בסיס צמחי בתזונה. גלידת סויה גם אינה מכילה תוספת סוכר או חומרים משמרים ולעיתים קרובות משתמשת בממתיקים טבעיים כמו דבש או סירופ מייפל, כך שתוכלו ליהנות מהפינוק שלכם מבלי לדאוג מההשפעות השליליות של מרכיבים מעובדים. אתה יכול גם למצוא גלידת סויה בטעמים רבים ושונים, מה שמאפשר לך לספק כל חשק ועם זאת להישאר בריא!
עובדות תזונתיות של גלידת סויה
בנוסף לטעמה הטעים, גלידת סויה היא גם אופציה מזינה ובריאה. הוא דל בקלוריות ושומן, והוא נקי מכולסטרול. גלידת סויה מכילה ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמין A, ויטמין B12, סידן, ברזל, אשלגן ומגנזיום. הוא מכיל גם תרכובות צמחיות מועילות כגון פיטוסטרולים, אשר מאמינים לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול הרע בגוף. בנוסף, גלידת סויה היא מקור טוב לחלבון ולסיבים תזונתיים, מה שהופך אותה לחטיף מצוין למי שמחפש חלופה בריאה יותר לגלידות מסורתיות על בסיס חלב.