מהו מתכון לזניה ללא חלב נהדר לבשל?
1. מחממים את התנור ל-375 מעלות פרנהייט. 2. מבשלים את אטריות הלזניה לפי הוראות האריזה, מסננים ומניחים בצד. 3. מכינים את גבינת הריקוטה הטבעונית על ידי שילוב של אגוזים, טופו, עשבי תיבול ותבלינים במעבד מזון ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. 4. במחבת גדולה על אש בינונית מטגנים קוביות בצל, שום, פטריות ותרד עד לריכוך (כ-3 דקות). 5. מוסיפים למחבת רוטב עגבניות ומבשלים 10 דקות. 6. מרכיבים את הלזניה: מתחילים בשכבת אטריות בתחתית התבנית ולאחריה שכבה של גבינת ריקוטה טבעונית, לאחר מכן תערובת הירקות מהמחבת, ואחריה שכבה נוספת של אטריות, גבינת מוצרלה טבעונית, ולבסוף למעלה. את זה עם גבינת פרמזן טבעונית. 7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות או עד להזהבה מלמעלה ומבעבע מסביב לקצוות. מצננים 10 דקות לפני שפורסים לחתיכות ומגישים!
טיפים וטריקים ללזניה ללא חלב
בראש ובראשונה, בחרו בקפידה את התחליפים נטולי החלב שלכם. גבינות טבעוניות רבות שנרכשו בחנות יכולות להיות בצד הגרוע, ולכן עדיף לחפש זנים טבעוניים המבוססים על אגוזים או קוקוס. אתה יכול גם להכין גבינת ריקוטה משלך עם שילוב פשוט של אגוזי קשיו, שמרים תזונתיים ומיץ לימון. כדי לקבל טעם גבינתי נעים, אל תשכח להוסיף קצת משחת מיסו לאומי! כשאתם מרבדים את הלזניה שלכם, אל תשכחו את שכבת ה"רוטב הלבן" המורכבת מחלב שקדים, חמאה טבעונית וקמח מוקצפים יחד עד להסמכה. זה עוזר לאגד את כל השכבות הטעימות האלה! לבסוף, מעלים מעט פרמזן טבעוני או פירורי לחם לציפוי פריך שקושר הכל יחד.
תחליפים ללא חלב למרכיבים מסורתיים
השלב הראשון בהכנת לזניה נטולת חלב הוא איסוף כל המרכיבים הדרושים. לזניה מסורתית משתמשת בגבינת ריקוטה, מוצרלה ופרמזן לבסיס הקרמי שלה. עם זאת, עם תחליפים טבעוניים כמו ריקוטה טופו וגבינה טבעונית, תוכלו להכין לזניה טעימה וקרמימה ללא כל מוצרי חלב. אתה יכול למצוא ריקוטה טבעונית ברוב חנויות הטבע או באינטרנט, כמו גם מוצרלה ופרמזן טבעוניות. בנוסף, תזדקק לרוטב המרינרה האהוב עליך (או אפילו רק עגבניות מרוסקות) וכמה עשבי תיבול טריים כמו בזיליקום ואורגנו לתוספת טעם. לבסוף, תצטרכו כמה אטריות לזניה ללא גלוטן או רגילות כדי לשכב את הכל יחד!